september 7, 2018

Stress verminderen

Stress verminderen. Veel mensen hebben last van stress maar weten niet precies hoe ze hiermee om moeten gaan. Wanneer je jouw stressfactoren kent en deze kan beïnvloeden zal je al snel positiever in je schoenen staan en ontdekken dat je veel effectiever kan werken. Leer je balans te bewaken en om te gaan met stressvolle situaties. Goed stressmanagement is belangrijk voor je vitale gezondheid en voorkomt veel ongemakken.

Wie te gestrest is, presteert minder goed, is minder creatief, neemt meer verkeerde beslissingen en loopt meer kans om ziek te worden. Stress is een heel gemene vijand, maar het kan je ook stimuleren om topprestaties te leveren. Dit hangt af van de manier waarop je met je stress omgaat. Met onze trainingen leer je je stressfactoren te verminderen, maar ook hoe je stress kan omzetten in positieve energie.

Mindfulness-based Stress Reduction (MBSR)

MBSR is een van de oudste van de moderne mindfulness therapieën en dateert uit de jaren zeventig. De methode is uitgevonden door de wetenschapper Kabat-Zinn en richt zich voornamelijk op lichaamsbewustzijn. De meditatietechnieken die hierbij worden ingezet lijken sterk op yoga.

Stress verminderen