september 7, 2018

Omgaan met stress

Omgaan met stress. Wanneer we over stress praten dan gaat het vaak over teveel druk en spanning van verschillende factoren. Maar stress hoeft niet ongezond te zijn, het maakt je alert en geconcentreerd. Echter een overmaat aan stress en te weinig rust is zeer schadelijk voor je gezondheid.

Omgaan met stress

Er leiden steeds meer mensen onder stress en dat kan zich negatief uiten op 4 niveaus.

  • Lichamelijk
  • Psychisch
  • Gedrag
  • Denken

Probeer te achterhalen wat stress veroorzaakt. Welke personen, situaties, taken en/of onzekerheden zorgen dat je je gespannen voelt? Wanneer je dit weet kun je er iets aan doen! Het helpt ook je leven van de zonnige kant bekijken. Je krijgt een positieve vibe en helpt je vooruit in omgaan met stress. Accepteer dingen zoals ze zijn en probeer niet uit man en macht zaken naar je hand te zetten. Het levert frustraties en onnodige stress op. Wat eenmaal gebeurd is, is gebeurt. Daar kun je niets meer aan doen. Ook je lichamelijke en geestelijke conditie dragen bij aan de mate waarin je omgaat met stress. Dagelijks een half uur bewegen is al genoeg .Ook gezond en regelmatig eten, veel water drinken en minder cafeïne en alcohol nuttigen maken je beter bestand tegen stress. Al met al helpt dat je beter in balans te blijven, je goed te voelen en stress verminderen.

In deze blog krijg je handige tips hoe je werkstress de baas kan blijven. Wanneer je een interessante training wil volgen over stressmanagement dan kan dat hier.